Climate change and the environment
#TheFutureIsYours Leading the way for a more sustainable future
Den Internationale Højskole debattere Europas Fremtid - Klima & Miljø
Den Internationale Højskole i Helsingør debattere Europas Fremtid.
Som en del af Konferencen om Europas fremtid slår Den Internationale Højskole (International People's College) dørene op til et åbent arrangement om økonomi, forbrug og skovrydning. Arrangement laves i samarbejde med Nyt Europa.
Til arrangementet kan du møde:
Angel L. Vidal, underviser på IPC og tidligere aktiv i the Socialist Youth og the Spanish Youth Council, forelæser for DIS i økonomi og kulturelle forskelle samt tidligere ansat ved FN gennem 25 år. Ved arrangementet vil Angel give en kort introduktion til politikken og økonomien bag hvordan EU agerer over for andre lande.
Jacob Bjelskov Jørgensen, tidligere højskoleelev og i dag projektleder for Nyt Europa, på Konferencen om Europas fremtid samt klimakampagnen Togehter4Forest. Jacob vil i sit inspirationsoplæg komme ind på, hvilken indflydelse EU har på resten af verden og hvad du som borger kan bruge EU til i klimakampen, og hvorfor du skal bruge Konferencen om Europas fremtid til at udtrykke din holdning. Jacob vil ligeledes gennem Kahoot og andre sjove tiltag komme ind på den til dato mest succesfulde klimakampagne i EU’s historie, nemlig #Togther4Forest.
Efterårets landsdækkende arrangementer om EU er en del af satsningen 'Danmark debatterer Europas Fremtid’, der støttes af Europa-Nævnet og er et samarbejde mellem Europa-Nævnet, DEO, Europabevægelsen, Nyt Europa og Folkebevægelsen mod EU i samarbejde med lokale partnere.
Arrangementet vil være på Engelsk
Arrangementet er gratis men kræver tilmelding.
Montebello Alle 1, 3000 Helsingør
Event report
Arrangementet med Nyt Europa (NE) og International Peoples College (IPC) fandt sted torsdag forelæsningssalen på IPC i Helsingør. Arrangementet startede ud med en introduktion til økonomi og klima af Angel L. Vidal som er lærer på IPC. Derefter gav Jacob fra Nyt Europa et inspirationsoplæg om the European Green Deal. Oplægget som primært havde fokus på nedbringelsen af CO2 gennem fælles EU-regulering. deltagerne blev i starten af oplægget opfordret til at benytte sig af Konferencen om Europas Fremtid digitale platformen, som der sammen med CoFoE blev redegjort for i dybden. Jacob forklarer, at klimaforandringerne er en vigtig dagsorden, diskuterer på tværs af grænser og understregerede vigtigheden af et fælles redskab som CoFoE til at dele sine holdninger på. Under oplægget var deltagerne gode til at komme med spørgsmål således at oplægget udviklede sig til en samtale. Som en del af oplægget gennemførte deltagerne en quiz. Quizzen satte fokus på forbrug, klima, afskovning, CO2, Green Deal og meget mere, alt sammen i relation til EU. Vinderen quizzen fik en mulepose med forskellige EU-godter som præmie. Efter oplægget diskuterede deltagerne løsninger til CoFoE i grupper. Disse input blev derefter diskuteret i fællesskab, hvilket førte til en engageret og levende debat. Dertil fik eleverne tips og tricks til, hvordan de selv kan engagere sig i de emner som var blevet præsenteret. Efter arrangementet henvendte flere af eleverne sig og spurgte nysgerrigt ind til arbejdet med europæisk klimapolitik.Share:
Share link:
Please paste this code in your page:
<script src="https://futureu.europa.eu/processes/GreenDeal/f/2/meetings/85042/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://futureu.europa.eu/processes/GreenDeal/f/2/meetings/85042/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>
Report inappropriate content
Is this content inappropriate?
- Call us 00 800 6 7 8 9 10 11
- Use other telephone options
- Write to us via our contact form
- Meet us at a local EU office
- European Parliament
- European Council
- Council of the European Union
- European Commission
- Court of Justice of the European Union (CJEU)
- European Central Bank (ECB)
- European Court of Auditors (ECA)
- European External Action Service (EEAS)
- European Economic and Social Committee (EESC)
- European Committee of the Regions (CoR)
- European Investment Bank (EIB)
- European Ombudsman
- European Data Protection Supervisor (EDPS)
- European Data Protection Board
- European Personnel Selection Office
- Publications Office of the European Union
- Agencies
3 comments
Vi skal omtænke og omdanne vores infrastruktur i Europa. Vi skal erkende at har et samfund som er baseret på uhensigtsmæssig produktion. Vi har dårlige løsninger som ikke er bæredygtige – derfor må EU bide i det sure æble og få omstillet infrastrukturen. Og der er penge i det! Der er penge i at reorganisere økonomien, gøre produktionen mere lokal, og starte nye industrier.
Vi skal have langt stærkere institutioner og styrings-strukturer i EU. Der skal ske en forandring oppefra-ned. Derfor skal fra EU-institutioner træde mere i kræft. EU skal regulere mere og implementere flere solide løsninger.
5. EU skal regulere hårdere og mere på klima.
6. EU skal fjerne støtte og subsidier til ikke bæredygtige industrier og markeder.
7. EU skal regulere virksomheder for at beskytte forbrugerne.
Loading comments ...